Fashion clothing
Fashion clothing
 

Mund vitamina C të zbardhojë lëkurën?

Mund vitamina C të zbardhojë lëkurën?

Fashion clothing
Fashion clothing
 

A është e vërtetë se Vitamina C mund të zbardh lëkurën

Vitamina C (Acidi Askorbik) është antioksidant natyral i trupit që luan një rol të rëndësishëm në rritjen e imunitetit njerëzor dhe luftimin e efekteve të radikaleve të lira. Për lëkurën, vitamina C luan një rol në sintezën e kolagjenit si një molekulë që është e rëndësishme për shëndetin e lëkurës sonë. Në disa studime që tregojnë përdorimin e acidit askorbik ose me anë të topikut ose oral (oral) ka një efekt pozitiv në qelizat e lëkurës sepse mund të ndihmojë parandalimin dhe tejkalimin e dëmtimit të lëkurës për shkak të ndikimit të ekspozimit të dritës ultravjollcë.

Si funksionon Vitamina C në formën e askorbilit është testuar gjerësisht dhe është raportuar të shtypë sintezën e pigmentit në prodhimin e melaninës. Prodhimi i tepërt i melaninës do ta bëjë lëkurën të zezë, shfaqet njolla, duke shkaktuar rrudha, lëkurë të thatë dhe të shurdhër. Përdorimi i vitaminës C për lëkurën është gjithashtu e pranuar në përgjithësi nga ata prej nesh që kanë lëkurë me ngjyrë. Acidi Askorbik dhe derivatet e tij janë treguar të jenë të sigurta në lidhje me disa nga suksesi i studimeve të kryera në disa popullsi racore / etnike duke përfshirë pacientët latine dhe aziatikë në kontekstin e trajtimit të melasma (anomalitë e pigmentimit).

Vitamina C është një pjesë e rëndësishme e shëndetit të lëkurës për shkak të funksionimit të tij si një mjeshtër i antioksidantëve të rëndë dhe një faktor i rëndësishëm për sintezën e kolagjenit. Vitamina C kontribuon në mbrojtjen e fotove (mbrojtja nga drita UV), zvogëlon fotodamazhin (dëmtimin e lëkurës për shkak të dritës UV) dhe nevojitet për të përshpejtuar shërimin e plagëve. Shtojcat e pijes (me gojë) që përmbajnë vitaminë C mund të ndihmojnë në parandalimin e efekteve të dëmtimit të UV, veçanërisht nëse kombinohen me shtojcave të vitaminës E.

Zbatimi topik i vitaminës C aktuale duket të jetë një mënyrë efektive për acidin askorbik që të arrijë shpejt lëkurën, duke qenë se acidi askorbik lehtë mund të lidhet me pH acid. Ndërsa administrimi oral nuk është shumë i dobishëm nëse nuk jepet në doza të larta dhe shoqërohet me vitaminë E. Kjo mungesë kuptohet dhe përdoret siç duhet nga kompani të ndryshme farmaceutike për të krijuar lloje të ndryshme të injeksioneve të dozës së lartë të vitaminës C për të arritur efektin zbardhues në lëkurë që administrimi i acidit askorbik mund të arrijë qelizën e synuar në mënyrë që ajo të japë një efekt të bardhë / të ndritshëm në lëkurën tonë.

Përdorimi i doza të mëdha të vitaminës C për kujdesin e lëkurës gjithashtu nuk jep domosdoshmërisht përfitime, por zbatimi i pahijshëm i dozave, indikacioneve dhe ekspertëve / dermatologëve apo bukurisë së pambuluar mund të ndikojë në humbjen e përdoruesit. Ndikimi negativ i përdorimit të vitaminës C në mënyrë të rastësishme, ndër të tjera, do të shkaktojë disa efekte anësore të lehta të tilla si të vjella të përzier, dhimbje të dhimbjeve të zorrëve ose skuqje të lëkurës, dhimbje koke, pagjumësi dhe diarre. Ndërsa komplikime serioze që mund të ndodhin si mpiksja e gjakut, çrregullime të qelizave të kuqe të gjakut, erozioni i dhëmbëve dhe gurët në veshka.

Trupat tanë çdo ditë kanë nevojë vetëm për vitaminë C rreth 45 miligram në ditë si dozë e rekomanduar. Ndërsa dozë maksimale që ende mund të tolerohet nga trupi arrin 2000 miligram në ditë. Në fakt ne mund të marrim konsum vitaminë C nëse ne rregullisht konsumojmë perimet dhe frutat që përmbajnë nivele të larta të vitaminës C, si dhe nga disa burime të ushqimit të kafshëve. Kjo është arsyeja pse përdorimi i shtojcave, injeksioneve ose kremrave me përmbajtje të vitaminës C është e dobishme vetëm nuk është një përparësi kryesore, sepse natyra ka siguruar një burim natyror për trupin për të marrë vitaminën C.

Botuar fillimisht në blogun IdaDRWSkinCare
Këshilla private dhe produkte që blejnë në WhatsApp me Ida, në anglisht dhe indonezisht: 006282236957687
Fashion clothing
Fashion clothing
 

Artikuj të ngjashëm

 
 
 
 
 
 
 
Fashion clothing
Fashion clothing
 

koments (0)

Lini një koment

Fashion clothing
Fashion clothing