Fashion clothing
Fashion clothing
 

Si për të forcuar thonjtë? Ilaç në shtëpi

Si për të forcuar thonjtë? Ilaç në shtëpi

Fashion clothing
Fashion clothing
 

Trajtimi i gabuar i thonjve duhet të jetë i njohur për të parandaluar dëmtimin. Këtu janë disa veprime që mund të dëmtojnë thonjtë:

  • Thurje thonjsh ose cuticles. Ky zakon mund të dëmtojë thonjtë sepse plagët e vogla rreth thonjve mund të rrisin rrezikun e baktereve ose kërpudhave që të hyjnë dhe të shkaktojnë infeksione.

  • Biting ose tërheqjen e lëkurës rreth gozhdë duhet të jenë të kujdesshëm, sepse ajo mund të plagosë gozhdë dhe të shkaktojë infeksion.

  • Injoron problemet që ndodhin në thonjtë. Konsultohuni me një mjek kur keni probleme me thonjtë që nuk mund të shërojnë më vete.

  • Përdorimi i produkteve të kujdesit të thonjve të vështirë. Kufizoni përdorimin e mbartësit të manikyrëve të thonjve si aceton. Kur ju doni të hiqni polish gozhdë, zgjidhni një formulë që është pa aceton.

Për të ruajtur shëndetin e thonjve mund të merren hapa të thjeshtë, si:

  • Mbajini thonjtë e pastër dhe mbani ato të thata. Kjo mund të parandalojë rritjen bakteriale nën gozhdë.

  • Kontakti i vazhdueshëm me ujë do të shkaktojë ndarjen e thonjve. Rekomandohet të përdorni doreza gome kur lani enët ose përdorni kimikate të forta.

  • Mbani thonjtë e pastër duke përdorur gërshërë të mprehtë gozhdë. Pritini thonjtë në një pozicion të drejtë, pastaj butësisht prerë buzë e gozhdë.

  • Përdorimi i një moisturizer. Nëse jeni duke përdorur lëngje të hahet aplikoni gjithashtu locion në thonj dhe cuticle.

  • Ofron një shtresë mbrojtëse në thonjtë. duke i dhënë një shtresë thonjve tuaj mund të ndihmojë në forcimin e thonjve tuaj.

Konsultohuni me mjekun tuaj për rekomandime për shtesa që ndihmojnë në forcimin e thonjve.

Botuar fillimisht në blogun IdaDRWSkinCare
Këshilla private dhe produkte që blejnë në WhatsApp me Ida, në anglisht dhe indonezisht: 006282236957687
Fashion clothing
Fashion clothing
 

Artikuj të ngjashëm

 
 
 
 
 
 
 
Fashion clothing
Fashion clothing
 

koments (0)

Lini një koment

Fashion clothing
Fashion clothing