Inngjerding i fremtiden - Hvilket fektingsutstyr er best for deg?

Gjerder er laget av mange materialer og stiler. Dette kan gjøre det vanskelig å velge et gjerde. Beslutningen om å velge et gjerde kan imidlertid gjøres enklere. Før du prøver å kjøpe et gjerde, kan noen få foreløpige trinn spare deg for mye tid. I tillegg blir du mindre frustrert til slutt.

Det første trinnet i å velge et gjerdemateriale er å bestemme hva formålet med gjerdet vil være. Mange velger gjerder av følgende grunn:

Beskytt mot inntrengere og innbruddstyver

For å lage en skillelinje

Til dekorasjon

Hold kjæledyr og barn på hagen

For å forhindre at dyr kommer inn

For klatreplanter

Når du er ferdig med å tenke på hvorfor du vil lukke, er det på tide å velge en. Følgende er en liste over forskjellige typer gjerder:

Kjedeledd

Piggtråd

Palisade

Tre gjerde

Små hagegjerder

Elektriske gjerder

Usynlig gjerde

Nå vet du hvorfor du vil ha et gjerde. Sammen med det kjenner du noen typer gjerder. Nå er det tid for å bestemme hvilket gjerde som er best for deg. For å gjøre dette må du vite hvilke typer gjerder som passer for hvilket formål. I tillegg må du vite hvilke gjerder som vil være mest praktiske hvis du velger et gjerde av mer enn en grunn.

For eksempel kan et kjede-lenke gjerde holde kjæledyr eller barn i et hage, så vel som inntrengere og innbruddstyver. Et annet eksempel er bruken av piggtrådgjerde. Dette gjerdet markerer grensen til en landbrukseiendom og hjelper også til å avskrekke inntrengerne. Som et gjerde med kjedeledd, kan et tregjerd holde kjæledyr og barn i hagen. Imidlertid er det litt annerledes enn kjedeleddgjerde. Forskjellen er at et tregjerd er mer attraktivt enn et nettinggjerde. Likevel tjener det mer enn ett formål, slik de fleste gjerder gjør.

Nå, du kjenner til noen av formålene med piggtråd, kjedeledd og stort tregjerd. De andre typene gjerder tjener et lignende formål som de tre. For eksempel er stakittgjerde omtrent som bruken av et tregjerd, bare mindre. Det er også mer dekorativt enn kjedeleddgjerde. Det gjør imidlertid ikke mye for å beskytte et hjem mot inntrengere. Palisader er vanligvis bare tre meter høye. Nå vet du hovedforskjellen mellom et stakittgjerde og et tregjerd. Det er imidlertid unntak. Noen ganger kan små stakittgjerder være steder i nærheten av busker, blomster eller hager. Dette er for å hindre at små dyr som ekorn, mus, kaniner og chipmunks trenger inn. De kan løpe inn i gjerdet, og så snu seg og gå den andre veien. Det lille stakittgjerde er en type lite hagegjerde.

Andre hagegjerder kan plasseres rundt tomat- og bønneplanter av en årsak som ligner palisaden. Disse serverer også noe for planter å klatre på. I tillegg brukes mindre versjoner av nettgjerdet for å forhindre at inntrengerne fra dyr kommer inn i hagen din.

En annen type gjerde er det elektriske gjerdet. Dette ligner på pigggjerdet. Et elektrisk gjerde er også kjent som et usynlig gjerde fordi noen vanligvis ikke ser det. Hvis en person eller et dyr ikke vet at gjerdet er der, løper personen eller det dyret inn. Da får de et sjokk. Deretter vet de ikke å krysse denne linjen. Imidlertid vet de fleste hvordan de kan få bukt med dette. Hovedbruken er å forhindre at husdyr kommer inn i beitene til en annen person.

Et mer moderne gjerde av det elektriske gjerdet er et gjerde som faktisk er usynlig. Det tjener et lignende formål og har samme effekt på en person eller et dyr som det elektriske gjerdet. Den eneste forskjellen er at den bokstavelig talt er usynlig. En variant av denne typen gjerde finnes i smykkebutikker. Det usynlige gjerdet omgir vanligvis verdifulle smykker lukket i et vindu. I tillegg er den koblet til en alarm som utløses når innbruddstyven krysser den usynlige bjelken.





kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar