Pehea e wehe ai i nā pepeke i loko o kou loko

Pehea e wehe ai i nā pepeke i loko o kou loko

ʻO nā inikili kekahi o nā mea pilikia loa e kū nei i nā mea nona nā loko. ʻO nā pilikia ʻē aʻe, e like me ke kūlike ʻole ʻo ka pH a i ʻole ka mea inu e hōʻemi ai, hiki ke hōʻeha i nā pilikia ma hope o nā hiʻohiʻona, akā nui ka pilikia o nā mea ʻino i loko o ka wai. Hoʻopā wale lākou i kāu mau mea hoʻokipa a mahalo wale ʻia.

No laila pehea lā ʻoe e hoʻopau ai i nā pepeke?

e holo aku i na ala waena

He mau ʻōpala liʻiliʻi nā kānaka i waena o nā wai ma kahi kokoke i ka wai. ʻO ka maʻamau, ua neʻe lākou mai nā loko, nā loko a i ʻole nā ​​muliwai kokoke i nā wai wai a kau aku i loko o kāu wai.

ʻO ka mea mua e hana pono ai e loaʻa i kāu wai i ka pae kūpono o ka chlorine a he maikaʻi kona kaila. E kiʻi i kahi uhi wai inā ʻaʻole ʻoe e hoʻolālā e hoʻohana ia mea no ka manawa lōʻihi. E pili ke pili i kekahi o nā ʻano lalau.

No nā gnats, e kau i nā kukui ikaika e pili ana i 20 mau wāwae mai ka ʻauʻau. Huli i nā kukui a pau o lalo o ka loko i ka pō. E huki ka maka i nā waena waena a pale iā lākou mai ka loaʻa i ka loko.

Eia kekahi, ʻoki i ka lau nahele i ke kaʻau. Pale kēia i nā midges mai ka lele a hūnā i ka mauʻu, me ka pale ʻana iā lākou mai ka waiho ʻana i ka hua ma ka mauʻu.

ʻAʻahele i ka ʻai

I kēlā me kēia lā, ma mua o ka hoʻohemo ʻana i ka  ʻōnaehana   filtration, lawe i ka upena salvage a hoʻokuʻu iā ia.

Inā e hoʻohuli ʻoe i ka  ʻōnaehana   filtration me ka haʻalele ʻole ʻana i ka ʻupena hopu, hiki i nā palu ke hopu i loko o ka ʻupena i hiki ke pakele i loko o kou loko.

Hoʻokaʻawale i ka uka-hopu e hiki ai iā ʻoe ke hoʻohana i kāu  ʻōnaehana   filtration i mea pono maoli e wehe i nā iniseti.

komo no ka lakou mea ai

Some bugs just can't be killed by chlorine. The best way to get rid of these bugs is to komo no ka lakou mea ai.

Aia nā kumu nui o ka meaʻai e noʻonoʻo.

ʻO ka mua, ke ke kīpē. E hoʻohana i nā algaecide e pepehi i nā algae i loko o kou loko. Mālama i kahi pae pH o 7.2 a 7.6 a mālama i kou chlorine i nā pae kūpono. E kōkua kēia i ka pale ʻana i ka ulu o nā algae a pale aku i nā mea ʻai kai e hele ai i ka ʻai mai loko o kou loko.

ʻO nā kumu ʻelua o nā meaʻai nā pepeke liʻiliʻi. E hoʻohana i kāu upena pae e hopu i nā pahī liʻiliʻi i kēlā me kēia manawa a ʻike ai ʻoe iā lākou. Pale kēia i  ka nui   o nā mea inikua mai ka ulu ʻana no ka mea aia ʻoe i ka puna ʻai.

piha wīwī

One simple solution is to just turn on one light in your pool and toss in 4-5 teaspoons of piha wīwī near the light.

E hoʻopili ʻia nā pepi me ka mālamalama, e uhi ʻia me ka pulu a make ka hiki ke kū aʻe i kahi ʻili.

E hoʻomaopopo o kēia ʻaʻole e wehe i nā kumu kumu o nā haki, e make wale paha i nā ʻōmole.

ʻO kekahi mau ala like ʻole e hoʻokaʻawale ai i nā ʻōkuhi ma loko o kou wai. ʻO ke kūpono, pono ʻoe e hoʻomaka ma ka hoʻopili ʻana i nā kumu lalo o nā piʻa ma mua o ka hoʻopau ʻana iā lākou.





Nā pane (0)

E waiho i kahi manaʻo